De voordelen van SlowStop®

De flexibele stalen beschermpalen van SlowStop® hebben een energie-absorberende werking die schade aan infrastructuur, voertuigen en personen tot een minimum beperken. In tegenstelling tot kunststof alternatieven kunnen stalen SlowStop® beschermpalen een veel zwaardere impact verwerken en vergen ze minder ruimte bij installatie.

Duurzame bescherming

SlowStop® biedt langdurige bescherming van gebouwen, machines, loskades, rolpoorten en elektrische apparatuur dankzij een duurzaam energie-absorberend elastomeer, een sterk nodulair gietijzeren voetstuk en een dikwandige stalen buis.

Minder schade aan infrastructuur

Tijdens aanrijdingen ontstaat minder schade aan voertuig en paal dan bij een vaste beschermpaal. Ook heftrucks zullen minder snel hun lading verliezen en de vloer blijft intact omdat ankers niet loskomen.

Eenvoudige installatie

De installatie van SlowStop® beschermpalen vereist geen gespecialiseerd gereedschap en neemt ongeveer 20 minuten in beslag, afhankelijk van de ondergrond.

Meteen operationeel

SlowStop® beschermpalen zijn na installatie onmiddellijk operationeel. Er zijn geen wachttijden voor het drogen van verf of beton zoals bij traditionele beschermingssystemen.

Modulair systeem

Dankzij een uitgebreid gamma aan bochten en koppelstukken kunnen de meest complexe installaties op maat worden gemaakt. Ook het vervangen van onderdelen gaat eenvoudig en snel zonder graafwerk of beschadiging van de ondergrond.

Meer veiligheid voor het personeel

Door het energie-absorberende karakter van de SlowStop® stootpalen lopen inzittenden van voertuigen minder risico op verwondingen omdat de impact van een aanrijding wordt verkleind.

SlowStop werd uitvoerig getest

SlowStop® werd uitvoerig getest in het officiële TNO-testlaboratorium van TÜV Rheinland en heeft zich met de installatie van meer dan 25.000 exemplaren wereldwijd al ruimschoots bewezen.

2 jaar productgarantie

SlowStop® producten hebben een gewaarborgde garantie van 2 jaar.

SlowStop® gaat verder waar de concurrentie stopt

Met een maximale stopkracht van 72.973 joule kan een impact tot 40 ton worden opgevangen. Daarmee is SlowStop®de sterkste aanrijdbeveiliging op de markt.

De werking van SlowStop®

Wij adviseren en begeleiden al meer dan 25 jaar grote en kleine ondernemingen bij het beschermen en beveiligen van infrastructuur, personen en voertuigen binnen de bedrijfsomgeving. 

Vraag vrijblijvend advies